RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зелена або іржава: в окупованому Криму розповіли про катастрофу з питною водою

В окупованому Росією Криму на тлі сухої зими і загальної "самоізоляції" від COVID-19 загострився водний дефіцит. Зокрема на півночі Криму вода абсолютно непридатна для пиття, крім того, жителі страждають від екологічних проблем, пов'язаних з роботою підприємств хімічної промисловості.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"У міській філії "Води Криму" ("державне підприємство" так званої Республіки Крим, - "Апостроф") давно перестали реагувати на скарги з приводу якості води. Люди писали Аксьонову, писали в Москву скарги - все без толку. Міські чиновники вже прямим текстом говорять людям, що, мовляв, радійте, що така вода є, тому що в сусідньому Армянську - ще гірше. Там вода з крана йде то зелена, то іржава. Інший води у нас для вас немає! ", - обурюється житель Красноперекопська Володимир Т.

Вода в Армянську позеленіла ще два роки тому. У окупаційному "уряді" знехотя визнали проблему. Сергій Аксьонов про людське око критикував міських чиновників, роздавав пустопорожні розпорядження, але все так і залишилося на словах і папері. Потім, влітку 2018 року в Армянську через брак води для підприємств хімічної промисловості сталася екологічна катастрофа.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" Води немає, але ви тримайтеся: посуха в Криму перетворюється на реальну загрозу для окупантів.