RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Фонд Вадима Новинського передав обладнання та засоби захисту медикам Миколаєва

Фонд Вадима Новинського "На честь Покрова Пресвятої Богородиці" передав Миколаївській міській лікарні №1 апарати штучної вентиляції легенів та засоби індивідуального захисту для медиків.

Про це повідомляє прес-служба фонду.

В поставку увійшли 2 апарати ШВЛ виробництва General Electric, а також 1000 комплектів костюмів біозахисту і 1000 захисних екранів.

"Дуже важливо забезпечити всіх медиків засобами захисту, оскільки вони знаходяться на передовій боротьби з коронавірусом. Дякую Фонду і Смарт-Холдингу за допомогу. Завдяки їй місто займає гідні позиції в медичній сфері серед інших міст України", - зазначив в ході церемонії передачі допомоги мер Миколаєва Олександр Сенкевич.

"Фонд і бізнеси Смарт-Холдингу були серед перших, хто відгукнувся на заклик влади надати допомогу в боротьбі з епідемією. Ми концентрували зусилля на забезпеченні лікарів засобами захисту, а медустанов - тест-системами та обладнанням для критичних випадків. Миколаїв, як один з регіонів присутності нашого бізнесу, був у фокусі нашої уваги. Хоча ситуація в місті стабілізується, допомога підвищить можливості медиків впоратися з новими викликами", - зазначив глава Фонду, директор входить до Смарт-Холдинг компанії "Наваль Логістик" (Naval Logistic, Миколаїв) Олександр Юрков.

Раніше від Фонду Вадима Новинського в медустанови Миколаївській області були поставлені 3600 респіраторів, 5500 посилених масок, 960 захисних костюмів. Також в спецлабораторію регіону були поставлені 4 тис високоточних ПЛР-тестів закуплених Фондом в Південній Кореї.

На сьогоднішній день обсяг благодійної допомоги, наданої Фондом Вадима Новинського і бізнесами Смарт-Холдингу в боротьбі з епідемією, перевищив 100 млн грн. Для медустанов України придбані 20 апаратів ШВЛ, понад 100 тис ЗІЗ для медиків, 100 тис ПЛР-тестів DialPlexQ. Також Фондом були придбані майже 1 млн захисних масок для медустанов, парафій УПЦ і промпідприємств. Щоб підтримати людей похилого віку Херсона, Миколаєва, Маріуполя, а також Києва і області була організована доставка 12 тис продуктових наборів.

Міжнародний благодійний фонд Вадима Новинського "На честь Покрова Пресвятої Богородиці" засновано у вересні 2008 року для реалізації благодійних ініціатив компанії Смарт-Холдинг, головним акціонером якої є Вадим Новинський. Фонд підтримує проекти в сферах духовно-просвітницької діяльності, освіти, охорони здоров'я, культури, мистецтва і спорту.