RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

2 червня

Всі новини

Санкції працюють: в мережі наочно показали, як водна блокада "вбиває" плани окупантів на Крим

На початок літа в водосховищах окупованого Криму залишилося трохи більше 85 млн куб. води, що в 4 рази менше їх можливостей і загрожує ще більшими проблемами з водою в Криму.

Про це написав у Facebook головний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко.

Експерт зазначає, що відсутність дощів в травні призвело до того, що приплив води в водосховища природного стоку, яких на території Криму 14 (ще вісім наповнюються з системи Північно-Кримського каналу), був мінімальним.

"За підрахунками фахівців, за минулий місяць в Білогірське водосховище річки принесли всього 3,564 млн кубів, в Щасливе - 1,201 млн кубів, а в Сімферопольське - 2,117 млн кубів. Загальний сумарний запас води у водосховищах природного стоку на початок нинішнього літа на 110,14 млн кубів менше, ніж до початку літа 2019 року і в 4 рази менше їх максимального обсягу (335,47 млн. куб)", - написав Клименко у себе в Facebook.

При цьому він зазначив, що в Гідрометцентрі попереджають, що при збереженні існуючої тенденції пересохнуть струмочки, а до середини червня і річка Чорна вище Чорнорічечного водосховища (максимальний обсяг 64,2 млн куб), яке відноситься до Севастополя.

"Свіжі дані про поточний обсязі води в Сімферопольському (максимальна ємність 36 млн кубів), Партизанському (34,4 млн кубів) і Аянському (3,9 млн кубів) водосховищах поки не озвучені. На початку квітня кримські чиновники оцінювали їх запаси в 11 млн кубометрів, 11,4 млн і 3 млн кубів відповідно. Між тим, терміни запуску водопроводу з Іванівського і Вілінського водозаборів, які, за словами "мера" Сімферополя Олени Проценко, повинні були дати 57 тисяч кубів щодоби (третина від потреб міста) перенесені" , - повідомив експерт.

Більше про ситуацію в Криму читайте в матеріалі "Апострофа" - Зеленський та анексований Крим: які можливості ще залишилися у Києва?