RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Медики Дніпропетровщини отримали від Фонду Новинського додаткове обладнання

Благодійний фонд Вадима Новинського "На честь Покрова Пресвятої Богородиці" передав апарати штучної вентиляції легенів та засоби індивідуального захисту медикам міської лікарні №7 Кам'янського (Дніпропетровська область).

Про це повідомляє прес-служба фонду.

В поставку увійшли два апарати ШВЛ Carescape R860 (General Electric), понад 1000 захисних екранів і понад 1000 костюмів біозахисту.

"Ми вдячні Вадиму Новинському, акціонеру Метінвесту, за вагомий внесок у боротьбу з пандемією. Нові апарати ШВЛ значно перевершують вітчизняні в класі, ефективності та універсальності. Наявність такого інтелектуального і вкрай дефіцитного обладнання дозволяє міській медицині вийти на новий якісний рівень в наданні медичних послуг, і бути максимально підготовленими до протидії поширення COVID-19", - зазначив присутній на передачі мер Кам'янського Андрій Бєлоусов.

Фонд Вадима Новинського в період пандемії також надав підтримку самотнім людям похилого віку, забезпечивши їх продуктовими наборами.

Генеральний директор "Дніпровського коксохімічного заводу" Євген Дідусь зазначив, що Метінвест, його акціонери, продовжують надавати системну допомогу містам, де розташовані підприємства компанії.

"Кам'янським медустановам передані засоби індивідуального захисту: респіратори і маски з високим класом захисту; костюми захисту від біологічно небезпечних речовин; медичні окуляри; антисептик для обробки рук. Раніше місто отримало значну партію експрес-тестів для виявлення коронавірусу", - зазначив керівник підприємства.

Раніше Фонд Вадима Новинського передав медичним закладам Кривого Рогу (лікарням № 17, 11 і Широківської районної лікарні) 2 апарати ШВЛ General Electric, а також 1000 комплектів костюмів біозахисту і 1000 захисних екранів.

Також від Фонду до Кривого Рогу були поставлені високоефективний ПЛР-аналізатор для оперативного виявлення COVID-19 та інших інфекцій, спецбокс для транспортування пацієнтів, а також захисні костюми і маски. Крім того, медустанови Дніпропетровської області отримали закуплені Фондом 11,5 тисячі респіраторів високого рівня захисту та більше 10 тис медичних масок, а також 3 тисячі костюмів біозахисту. Також в спеціалізовані лабораторії регіону були поставлені 10 тис високоточних ПЛР-тестів закуплених Фондом в Південній Кореї.

На сьогоднішній день обсяг благодійної допомоги, наданої Фондом Вадима Новинського в боротьбі з епідемією, перевищив 100 млн грн.