RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Втручалася поліція: в Харкові стався бунт під коронавірусною лікарнею, фото

У Харкові у понеділок, 22 червня, влаштували бунт проти хворих COVID-19 - близько 100 осіб перекрили проїзд на територію Харківського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення, який використовується для потреб "чорнобильців". Щоб пацієнта з коронавірусною хворобою змогли доправити в лікарню, довелося втрутитися поліції.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

Акція проти відкриття медустанови для прийому інфікованих коронавірусом пацієнтів розпочалася вранці. Мітингувальники заблокували ворота, оскільки вважають, що клініку необхідно використовувати виключно для потреб "чорнобильців".

Один із аргументів учасників протесту – непристосованість установи для лікування пацієнтів із COVID-19.

"Екстрена ситуація – зовсім інша річ", - вважає директорка Харківського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення Ірина Пирогова.

Волонтер Наталія Попова розповіла, що іще навесні, коли стало відомо, що диспансер буде відкритий для лікування пацієнтів із COVID-19, до його забезпечення підключилися бізнесмени та благодійні фонди.

"IT-фахівці виділили близько 300 тис. грн і провели кисневу лінію. Різні фонди забезпечили респіраторами, захисними костюмами і щитками. Це було ще наприкінці березня-початку квітня, оскільки планували задіяти диспансер, коли в обласній інфекціонці буде заповнено 50% ліжок", – уточнила вона.

На її думку, "чорнобильці" вважають диспансер радіаційного захисту мало не своєю власністю.

За інформацією відділу комунікації поліції Харківської області, під час сутичок постраждали двоє оперуповноважених Шевченківського відділу поліції. За попередньою інформацією, в одного з них закрита черепно-мозкова травма і струс головного мозку.

Як повідомляв "Апостроф", в середині червня Центр громадського здоров'я України повідомив про те, що за останній місяць в країні кількість смертей, викликаних ускладненнями Covid-19, зросла майже вдвічі.