RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Хто може не проходити самоізоляцію після подорожі за кордон: роз'яснення МОЗ

Особи, що в'їжджають в Україну з-за кордону або прибувають на вільну частину території України з окупованих Росією регіонів (Крим та ОРДЛО), можуть не проходити самоізоляцію, якщо здадуть в Україні ПЛР-тест, який підтвердить відсутність коронавірусу.

Як повідомляє "Апостроф", про це сказав на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Зараз самоізоляцію або обсервацію не повинні проходити виключно діти, які приїжджають з тимчасово окупованих територій здавати ЗНО або вступати до українських вишів. Всім іншим, хто приїжджає з тимчасово окупованих територій або країн так званої "червоної" зони, потрібно проходити самоізоляцію, встановивши додаток "Дій вдома". Втім, якщо на території України вони здадуть ПЛР-тест, який виявиться негативним, самоізоляцію проходити не потрібно", - сказав чиновник.

За його словами, в Україні спостерігається істотне зростання кількості випадків захворювання на пневмонію. Це пов'язано, в тому числі, з ускладненнями Covid-19.

Степанов додав, що станом на ранок 29 червня за минулу добу в Україні було зафіксовано 646 нових випадків зараження коронавірусом. Усього станом на ранок 29 червня в країні зафіксовано 43 628 хворих Covid-19.

Як повідомляв "Апостроф", раніше американський футуролог заявив, що після пандемії коронавірусу людство очікує хвиля самогубств.