RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

19-річна українка померла страшною смертю: лікарі відмовлялися її лікувати

У Львові померла 19-річна Оля Лох з Кам’янка-Бузького району, яка хворілана ботулізм. Перед цим лікарі відправили її додому з лікарні, де їй стан різко погіршав, а після повернення до лікарні вона померла.

Як повідомляє "Апостроф", про це пише ZAXID.NET.

Дівчину з населеного пункту Пустомити було вперше госпіталізовано ще 19 серпня. У неї була сухість в роті та горлі, порушення зору, порушення дихання. Напередодні вона їла в’ялену рибу та кальмарів і підхопила ботулізм. Лікарі розцінювали її стан як стабільно важкий.

"Що мені казали купувати з ліків, я то все купувала. Потім всі лікарі в Пустомитах почали від неї відмовлятися, не хотіли вони в Пустомитах її лікувати. Якийсь лікар мене витягнув з реанімації в один день і сказав, що її ніхто не хоче лікувати. А на наступний день Олю виписали. Все. Сказали – все, що ми могли, ми вже зробили. І що я мала робити? Я забрала її додому", – розповіла мама дівчини.

Вдома Олі стало гірше, в неї то піднімалася, то падала температура, а тіло почало вкриватися синцями.

Сімейний лікар скерував дівчину до обласної лікарні у Львові.Вінуточнив, що у дівчини був вроджений полікістоз нирок.

"В експертизі зазначено, що вона померла від цирозу печінки. Перед смертю в неї відмовили нирки і вже вода в легенях була. Той ботулізм її просто добив і прискорив її смерть", - розповіла мати.

У той же час головний лікар Пустомитівської районної лікарні в грубій формі відмовився коментувати журналістам причину виписки 19-річної Ольги. Головна епідеміологиня області Наталія Тімко вказала, що сироватку дівчини ввели, виражених симптомів у пацієнтки не було, тому і відпустили додому.

Олю Лох поховали у неділю, 6 вересня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Харкові стався невеликий спалах заражень на ботулізм через в'ялену рибу.