RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Харківських робінгудів" заочно нагородили відзнакою "Народний Герой"

В Києві відбулася прес-конференція у справі "харківських робінгудів", заарештованих на 60 діб за звинуваченням в нападі на загін ОПЗЖ "Патріоти - за життя". Учасники прес-конференції повідомили, що захист ув'язнених готує апеляційну скаргу на запобіжний захід, розгляд якої відбудеться 1 жовтня. Також було заявлено про тиск на слідчих, які ведуть справу.

За словами юриста партії "Національний Корпус" Віктора Шендібіла, затриманим "харківським робінгудам" обраний найважчий з можливих заходів - арешт без права внесення застави. Їм інкримінують замах на умисне вбивство та хуліганство. Він підкреслив, що кваліфікація є помилковою, "не може бути замах на умисне вбивство і тільки четверо постраждалих з легкими тілесними ушкодженнями".

"Позначається значний політичний та інформаційний тиск на сторону слідства у справі. Було повідомлено про двох загиблих, кількох викрадених і про застосування вогнепальної автоматичної зброї. Поліція це офіційно спростувала, повідомивши, що є всього четверо постраждалих з легкими тілесними ушкодженнями. Це зовсім не тягне на злочин особливої тяжкості", - зазначив він.

Керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін висловив підтримку ув'язненим "харківським робінгудам" і заявив, що вони "фактично виконали функції правоохоронних органів, які закривають очі на діяльність бойових організацій в Україні на кшталт тітушок ОПЗЖ".

"Ми добре пам'ятаємо ціну існування подібних організацій на території України, які вбивали українських активістів, журналістів та громадських діячів. Ми добре пам'ятаємо харківський "Оплот", який нападав на людей, убивав українців і сформував власний батальйон на стороні "ДНР" і воював проти України. Немає сумнівів, що (підлеглий) Медведчука - Кива формує такі ж загони з такою ж метою", - підкреслив він.

Жорін додав, що якщо правоохоронні органи не виконуватимуть свої функції і не боротимуться з проросійською загрозою всередині країни, то "це будуть робити українці", які "не захочуть спостерігати, як в Харків, Одесу або Херсон входять російські війська".

На прес-конференції був присутній голова Народної нагородний місії і Міжнародного фонду національно-патріотичного єднання "Лицар Доброї Волі" Павло Циганюк. Він заочно нагородив 16 політв'язнів почесними відзнаками "Народний герой України" за вагомий внесок у захист державних інтересів.

"Ми пам'ятаємо Одесу, Харків, київський Майдан. Ми пройшли ту біль і кров, принесли в жертву хто своїх близьких, хто друзів. Тому прийнято рішення відзначити наших героїв вищими статусами нашої Народної нагородної місії", - сказав він.

Харківських активістів затримали після зіткнень із загоном ОПЗЖ на трасі Київ-Харків 27 серпня, Їх утримують під вартою.