RU  UA  EN

Вівторок, 4 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Мінера моста Метро в Києві випустили з психіатричної лікарні: де він і що йому загрожує

Віталій Ткаленко, якій 1 червня погрожував підірвати міст Метро в Києві, за рішенням суду вийшов з психіатричного закладу під цілодобовий домашній арешт.

2 вересня таке рішення прийняла слідча суддя Дніпровського райсуду столиці Оксана Бірса.

Таким чином суддя частково задовольнила клопотання про зміну запобіжного заходу слідчого Олександра Майбороди, який просив про зміст Ткаленко під вартою. При цьому суд поклав на нього ряд зобов'язань.

Як розповіла прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець в коментарі Українській правді, експертиза встановила, що Ткаленко у здоровому глузді, тому поки немає підстав утримувати його в психіатричному закладі.

"Дніпровським районним судом йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кримінальне провадження щодо нього знаходиться на завершальній стадії і найближчим часом буде направлено до суду для розгляду по суті. Кваліфікація його дій залишається незмінною - ч. 2 ст. 259 КК України ", - уточнила вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Ткаленко заявляв, що має проблеми з психікою. Він пояснив свої дії тим, що "його все це дістало", а в країні "робиться свавілля".