RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Facebook звинуватили в шпигунстві за користувачами: гучні подробиці скандалу

Проти компанії Facebook подали позов через можливе стеження за користувачами Instagram через відеокамеру телефону.

Як повідомляє "Апостроф", про це пише видання "Голос Америки".

У федеральний суд Сан-Франциско звернулася мешканка штату Нью-Джерсі Британі Кондиті (США). За її словами, компанія навмисно займається шпигунством, щоб отримати інформацію про користувачів.

"Отримавши надзвичайно приватні та інтимні персональні дані про своїх користувачів, зокрема, в приватності їхніх будинків, він (Facebook - ред.) здатний збільшити свої доходи від реклами, націлюючись на потреби користувачів більше ніж будь-коли", - йдеться в позові.

Наприклад, в компанії через камеру можуть бачити справжню реакцію користувачів на рекламу в Instagram. Таким чином вони можуть забезпечити цінною інформацією своїх рекламодавців.

Схожі звинувачення були і цього літа. Тоді Facebook спростував дану інформацію і посилався на несправність системи, над якою зараз працюють. Тоді в компанії зізналися, що через несправність користувачам приходили неправдиві повідомлення, що Facebook використовує камеру iPhone в додатку Instagram.

Також подавали й інший позов про те, що Facebook використовує технологію розпізнавання обличчя. Компанія нібито незаконно збирала біометричні дані користувачів. В рамках мирової угоди компанія запропонувала позивачу 650 млн доларів мирових.

Інформацію про новий позов в Facebook поки не прокоментували.

Як повідомляв "Апостроф", раніше компанія Facebook заявляла про видалення з мережі акаунтів і груп, створених російськими спецслужбами для незаконного втручання у внутрішні справи інших країн, в першу чергу - України.