RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Фермер з Київської області заявив про рейдерське захоплення пайових земель - ЗМІ

Директор фермерського підприємства "УБА-Агросвіт" Олег Орел заявив, що його компанія піддалася рейдерському захопленню.

У коментарі програмі "Факти" телеканалу ICTV він сказав, що більше 450 га пайових земель в Баришівському районі Київської області були незаконно перереєстровані на ТОВ "Капітал-Агроінвест", передає "Гордон".

Орел стверджує, що договори оренди були перереєстровані колишньої керівницею "УБА-Агросвіт" в 2019 році за допомогою підробленої печатки. Деякі угоди укладалися протягом 10 хвилин.

"Реєстрація (одного з договорів проводилася) о 14.37, а виключення з реєстру нашого підприємства було в 14.24. Це зовсім нелогічно. Видно, що це робили зацікавлені люди. Реєстрація йде протягом як мінімум п'яти днів", - пояснив підприємець.

Він також заявив, що тітушки, нібито найняті ТОВ "Капітал-Агроінвест", заважають збирати урожай.

"Як тільки техніка виходить в поле, на шляху стають невідомі кремезні хлопці, тітушки, які блокують техніку і не дозволяють вивозити зібране зерно", - сказав Орел.

В "Капітал-Агроінвесті" журналістам "Фактів" підтвердили, що вдавалися до послуг охоронної компанії для захисту полів. У компанії наполягають, що фірма є єдиним законним орендарем паїв, проте відповідати на питання про перереєстрацію договорів оренди відмовилися.