RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Вчені виявили "близнюка" Місяця, що відколовся під час вибуху 4 млрд років тому: фото

Міжнародна група вчених-планетологів виявила за Марсом давно загубленого "близнюка" Місяця, який міг бути зміщений потужним ударом під час формування Сонячної системи близько чотирьох мільярдів років тому.

Про це пише Dailу Mail.

Астероїд 1998 VF31 був вперше виявлений 22 роки тому, і новий аналіз показує, що він "разюче схожий" на Місяць.

Вчені з обсерваторії і планетарію Арма (AOP) в Північній Ірландії використали Південну Європейську обсерваторію (ESO) і великий телескоп (VLT) для вивчення космічної породи.

Ведучий автор дослідження доктор Апостолос Христу заявив, що це може бути шматок Місяця. Втім, дослідники не виключають, що походження цієї породи може бути марсіанським.

Відзначається, що астероїд є частиною групи, відомої як марсіанські троянці, і їх походження - давня астрономічна загадка. Вони обертаються навколо Сонця, слідуючи за червоною планетою під кутом приблизно 60 градусів відносно Сонця. У результаті вони ніколи не обходять Марс і завжди ховаються за ним, слідуючи за планетою.

Як повідомляв "Апостроф", раніше японські вчені прийшли до висновку, що кожні 200-300 тисяч років магнітні полюси Землі міняються місцями: північний полюс стає південним і навпаки. Останній розворот полюсів відбувся приблизно три чверті мільйона років тому.