RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Скандал під Києвом: жителі Броварів просять розібратися з головою районної поліції

У Броварах місцеві активісти написали колективне звернення на ім'я глави МВС Арсена Авакова, голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна і глави Броварської районної держадміністрації Георгія Біркадзе з проханням призначити нового главу Нацполіції району.

Як повідомляє "Апостроф", активісти просять звільнити начальника Броварського відділу Національної поліції Максима Скидана, тому що саме в ньому вони бачать головне "гальмо" на шляху доведення до кінця кримінальних справ і встановлення законності в районі.

Місцеві активісти відзначають, що вкрай складна ситуація склалася через зрощування керівництва районного управління поліції з напівкримінальним бізнесом в районі. У зверненні наголошується, що в Броварському районному відділі поліції знаходиться цілий ряд кримінальних проваджень з приводу видобутку піску компаніями ТОВ "Собі", ТОВ "Будіндустрія-Сервіс ЛТД", ТОВ "Ажур-Д", ТОВ "Компанія"Позитив"в Броварському районі, але жодне з цих виробництв не рухається і не передається до суду.

Крім справ про пісок активісти вказують на ряд "похованих" проваджень щодо посадовців місцевого самоврядування. Зокрема, згадується п'ять проваджень щодо посадовців Броварської міськвиконкому на чолі з мером Броварів Ігорем Сапожко за фактами зловживання службовим становищем та розтрати бюджетних коштів. Також є кілька виробництв щодо посадових осіб сільрад району, яким інкримінується заниження оцінки земельних ділянок при здачі їх в оренду, через що бюджет недоотримав великі суми грошей, а також порушення при приватизації сільрадами об'єктів соціальної сфери.

"Розпочаті кримінальні виробництва слідчими Броварського ОП розслідуються повільно і безініціативно або не розслідуються взагалі. Неодноразові звернення до начальника Броварської поліції М.Скидана результатів не дали, Броварський ВП зайняв пасивну позицію спостерігача, поки протизаконна діяльність триває, а винні особи продовжують скоювати злочини і залишаються непокараними", - йдеться в заяві.