RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Люди дихають киснем по черзі: в Полтавській області страшна ситуація в "коронавірусних" лікарнях

В Україні за минулу добу зафіксовано рекордну кількість нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію - 11 787. У Полтавській області "ковідні" лікарні завантажені на 86%. При цьому область тільки на половину від необхідної кількості забезпечена киснем.

Про це повідомляє "Обозреватель".

У лікарнях не вистачає медиків, пацієнти дихають киснем по черзі, а трупи часом нікому вивозити.

За словами головного лікаря Полтавської міської лікарні №3 Анатолія Глєбова, зараз в лікарні "легких" пацієнтів вже не беруть.

"У нас відбувається сортування. Хворі в стані легкої і середньої тяжкості відправляються додому під нагляд сімейного лікаря. Беремо тільки важких - тих, кому знадобиться кисень. Ми вже з досвіду знаємо, у якого хворого стан стане важким. Як правило, це пацієнти-діабетики, зокрема інсулінозалежні, зі стентами або кому міняли клапан на серці ", - пояснив він, додавши, що в лікарні 100 ліжок, 86 з них заповнені.

Глєбов запевняє, що місто і область їм допомагають фінансово і проблем з киснем практично немає. При цьому катастрофічно не вистачає медиків, незважаючи на те, що поліклініку закрили, а медперсонал перевели працювати в стаціонар.

Інший лікар, який працює в одній з районних коронавірусних лікарень Полтавської області, розповідає, що насправді кисню не вистачає у всіх лікарнях.

"Бракує кисневих точок, немає концентраторів, часто в районних лікарнях їх в очі не бачили. Виходять з положення як можуть. Іноді люди приїжджають в лікарню вже зі своїми кисневими балонами або концентраторами", - розповів він.

У лікарні доходить до того, що дихати киснем доводиться по черзі - не вистачає на всіх апаратури і кисневих точок. Але це не єдина така лікарня в області.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні за станом на 12 листопада кожна третя лікарня першої хвилі критично заповнена хворими з коронавірусом. Центрами активної спалаху в Україні стали: Запорізька, Івано-Франківська, Житомирська, Хмельницька та Чернівецька області.