RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

​"Не піддавайся спокусі": скасування карантину вихідного дня в Україні висміяли фотожабою

В Україну 2 грудня прийняли рішення про скасування карантину вихідного дня, а українці висміяли його.

Фотожабу опублікували в мережі.

Як написав на своїй Facebook-сторінці міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко, установи культури і бізнес сфери креативних індустрій знову можуть працювати у вихідні.

"Вже з суботи можна знову подивитися спектакль в театрі, познайомитися з експозиціями музеїв, послухати оперу, насолодитися концертом у філармонії або подивитися фільм в кінотеатрі, не відкладати спортзал на понеділок, зустрітися на каву з друзями в кафе чи ресторані, піти в торговий центр і знайти собі там справу для дозвілля, і ще багато потрібних речей, за якими всі ми встигли скучити", - зазначив він.

Міністр підкреслив, що варто зробити паузу в домашніх посиденьках, відмовитися від спокуси залишиться під теплою ковдрою. Він порадив надіти маску, взяти антисептики і вийти на зустріч цікавим вихідним.

Саме ці його слова і висміяли в мережі фотожабою:

Нагадаємо, що на всій території України залишаються в силі вимоги карантинних обмежень, передбачених для помаранчевої зони. Зокрема, це заборона роботи хостелів і турбаз, заборона роботи кафе і ресторанів з 22:00 до 07:00, заборона на роботу спортзалів і планові госпіталізації.

Також на країну незабаром чекає жорсткий карантин. Однак точну дату локдауна уряд поки не називає. Припускають, що жорсткий карантин буде діяти під час Різдва 7 січня 2021 року.

Лікарі кажуть, що ситуація в лікарнях плачевна. Тому карантин необхідний, щоб знизити навантаження на систему охорони здоров'я.

Як повідомляв "Апостроф", до Нового року повний локдаун в Україні вводити не будуть.