RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

В Україні вирішили боротися з найпоширенішим порушенням ПДР: деталі

За інформацією Держстату однією з найпоширеніших причин смерті та травмування у ДТП залишається непристебнутий ремінь безпеки. Побороти це явище покликані зміни до Правил дорожнього руху, відповідно до яких пасажири таксі зобов'язані пристібатися ременями безпеки як на передньому, так і на задньому сидіннях.

Про це розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24" голова громадської організації Traffic Challenge Ольга Дробишева, коментуючи статистику, згідно з якою ременем безпеки користується лише 25% українських водіїв.

"Це фактор ризику і причина загибелі і сильного травмування людей в аваріях. Нам дуже потрібен контроль, щоб сформувати культуру руху. Коли ми її сформуємо, то люди, які народжуються і підростають в нових культурних рамках, будуть інакше до цього ставитися. На даний момент дійсно потрібен контроль", - зазначила Дробишева.

За словами експерта, в Нацполіції продовжують вживати заходів з метою попередження смертності і травмування на дорогах.

"Є плани у поліції по відеофіксації, збільшенні кількості камер на наступні два роки. Камери, які зараз ставлять, фіксують тільки швидкісні порушення, але вони будуть фіксувати також порушення пристібання ременем безпеки. Просто зараз готується певна інфраструктура і потрібно вже зараз бути до неї підготовленими, щоб потім люди не говорили - "ми не знали, чому нас штрафують", - додала Дробишева.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні набрали чинності нові правила дорожнього руху для водіїв, пасажирів, велосипедистів і пішоходів.