Генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко розповів про те, скільки грошей українці готові залишати в ресторанах і витратити на новорічний стіл.
На найцікавіші запитання він відповів в ефірі Апостроф Live на телеканалі Апостроф TV.
Пандемія - це важкий час для всіх, але люди все одно продовжують відвідувати кафе та ресторани, щоб відволіктися від сірих буднів і відпочити. Скільки ж зараз, приблизно українці готові витратити, відвідуючи ресторан.
- "Необхідно розуміти: те, що люди готові витрачати, і те, що вони насправді витратять, відрізняється на 25%. Я думаю, що середній чек у ресторанах сьогодні складе десь 500-600 грн на людину. Якщо готувати вдома, то в середньому, якщо це буде недорого, на людину вийде десь 300-350 гривень ", - відповів Дорошенко.
Цікаво, в ці витрати входять газ, світло і витрати часу, якщо раптом людина вирішила заощадити, все ж, і готує для себе чи своєї родини вдома. Олексій Дорошенко відповів і на це питання.
- "Ні, ми говоримо тільки про продукти. Це стіл з традиційними стравами. Це і м'ясне блюдо, і алкоголь, і цитрусові, і той же ананас. Все це обійдеться десь в 300-350 грн на людину. А в ресторані буде вдвічі дорожче, "- підсумував він.
Читайте також: Новорічний стіл-2021: як до коштуватиме святкування для українців