RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.15
  • НБУ:EUR 43.40
НБУ:USD  40.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

У чому небезпека легкої форми COVID-19: лікар попередив про наслідки

Пацієнти, які перенесли COVID-19, який не вщухає в Україні, в легкій формі, згодом можуть страждати від ряду важких наслідків захворювання.

Як пише "РИА Новости", таку думку висловив лікар Коїті Хірахата з Токійської клініки Hirahata clinic, грунтуючись на даних спостережень.

"Переважна більшість (тих, хто заразився на коронавірус, - "Апостроф") - 80,69% - це молоді люди до 40-50 років. Іншими словами, саме та вікова категорія, в якій перебіг хвороби вважається найбільш легким, дає більш тяжкі наслідки після захворювання", - зазначив він.

Медик уточнив, що від хронічної слабкості після хвороби страждають 97,1%, від депресії - 86,8%, від нездатності сформулювати думку - 83%. На головий біль скаржаться 77,4%, на біль у всьому тілі - 77,4%, труднощі при диханні відчувають 73,3%. Прискорене серцебиття виявлено у 71,3%, безсоння - у 71,3%, відсутність апетиту - у 63%, випадання волосся - 52,9%. Нюх втрачено у 35,2% тих, хто перенесли легку форму коронавірусу, смакові відчуття - у 27,9%.

Згодом ці симптоми можуть ослабнути (за винятком слабкості, яка може залишитися на все життя), але навряд чи зникнуть безслідно, вважає Хірахата.

Як повідомляв "Апостроф", раніше медики виявили у людей, які перенесли коронавірус, більш серйозні наслідки хвороби, ніж вважалося раніше. Постковідні стани проявляються в розладах з боку всіх систем організму і психічних розладах.