За традицією православні християни в Україні відзначають Різдво Христове 7 січня, в цей день закінчується Різдвяний пост і дозволяється вживати в їжу скоромні страви.
"Апостроф" нагадує, як накривають стіл з приводу цього великого релігійного свята.
Напередодні увечері 6 січня на святковому столі повинно бути 12 пісних страв. В цей день до сходу першої зірки християни повинні тримати строгий піст, легкий перекус дозволений тільки дітям. Не можна вставати з-за столу, поки не буде спробувано кожне блюдо, що стоїть на столі. Також, за традицією, до настання Різдва зі столу не прибирають.
Наступного дня, 7 січня, замість пісної їжі, крім куті та узвару, на стіл подають скоромні страви. За традицією, на святковому столі повинні бути:
- кутя та узвар;
- запечена індичка;
- фарширована яблуками качка або гусак;
- голубці;
- пироги з капустою, грибами, маком, родзинками;
- рибні страви;
- холодець;
- ковбаса;
- паштети;
- салати;
- випічка з сиром;
- млинці або пряники;
- вино.
Раніше "Апостроф" нагадував, в чому відмінність колядок, щедрівок та посівалок.