RU  UA

Росія висилає послів, в Україні можуть закрити ще один канал - головні новини 5 лютого

Росія вислала трьох європейських дипломатів через ймовірну участь в акціях на підтримку Навального, телеканал "НАШ" можуть позбавити ліцензії, а в США злочинець відкрив вогонь по поліції та забарикадувався в будинку. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Росія вислала трьох європейських послів

У Росії оголосили персонами нон-грата співробітників генеральних консульств Швеції та Польщі у Санкт-Петербурзі, а також посольства Німеччини в Москві. Дипломатів вислали через те, що вони начебто брали участь у протестах на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Їм наказали покинути країну найближчим часом.

У МЗС Росії ймовірну участь дипломатів у протестах назвали неприйнятною. Мовляв, це не відповідає їхньому юридичному статусу.

У ЄС рішення Росії вислати послів засудили. Зокрема, канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала висилку дипломатів необґрунтованою. За її словами, Європа Москву без відповіді не залишить.

Закриття телеканалу "НАШ"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення попросила суд позбавити телеканал "НАШ" ліцензії на мовлення. Напередодні під офісом каналу в Києві спалахнули масштабні протести.

Про рішення регулятора розповіла очільниця Нацради Ольга Герасим'юк. За її словами, телеканал "НАШ" неодноразово порушував стандарти журналістики. Крім того, він отримував величезну кількість попереджень.

Стрілянина по поліції в США

В американському місті Хай-Пойнт, що у Північній Кароліні, зловмисник відкрив вогонь по правоохоронцях. Поліцейські патрулювали вулиці, коли їм на зустріч зненацька вискочив чоловік та почав стріляти з рушниці. Після стрілянини чоловік забарикадувався в будинку.

Трьох офіцерів терміново доправили до лікарні. Один з поліцейських чекає на операцію.

Будинок зловмисника взяли в облогу спецпризначенці. Зі стрільцем ведуть перемовини.