RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Кандидат на посаду глави ЦРУ назвав головного суперника США: це не Росія

Один з кандидатів на пост керівника ЦРУ висловився про найбільшого геополітичного суперника Сполучених Штатів. На подив багатьох, мова йде не про Російську Федерацію.

Про це повідомляє портал спеціального комітету з розвідки сенату Конгресу Сполучених Штатів.

Кандидат на пост керівника ЦРУ Вільям Бернс заявив про те, що головний суперник для Сполучених Штатів прямо зараз - це КНР. За його словами, конкуренція з Піднебесної - це головне завдання для всієї Америки як мінімум на найближчі десять років. Він підкреслив, що нинішня обстановка в усьому світі стає все складніше з кожним днем, і з цим треба щось робити.

За словами кандидата на пост керівника агентства, сучасний світ - це місце, де зберігається знайома загроза. Йдеться про тероризм і масове розповсюдження зброї. Також Вільям Бернс зазначив, що є загроза і у вигляді агресивної Російської Федерації, а також провокацій з боку Північної Кореї і вороже налаштованого Ірану.

У той же час, як зазначив Вільям Бернс, в сучасному світі потрібні нові виклики, особливо варто звернути увагу на проблему зміни клімату, а також на кіберзагрози, які становлять найбільшу небезпеку не тільки для Сполучених Штатів, а й для всієї планети Земля.

Вільям Бернс підкреслив, що найбільшу небезпеку для сучасного світу представляє "хижацьке" керівництво КНР. На думку кандидата на пост керівника агентства, Піднебесна - це найбільше геополітичне випробування, яке США має пройти. Бернс також згадав слова нинішнього глави американської держави Джозефа Байдена, який говорив про те, що перемога над Піднебесної в конкурентній боротьбі є ключовим завданням для національної безпеки. Саме Джозеф Байден є ініціатором висунення Бернса на пост керівника агентства.

Як писав "Апостроф" раніше, США ввели санкції проти трубоукладача "Північного потоку-2".