RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

В Україні з'явився Відкритий університет щастя

За останні десятиліття в рейтингах індексу щастя Україна гарантовано входить в десятку найбільш нещасних країн. Допомогти це подолати покликаний новий проект - Відкритий Університет Щастя, деканом якого став Олександр Морозов.

Проект підтримує "Українська правда. Життя".

2020 став випробуванням для багатьох людей - людство зіткнулося з глобальною кризою, викликаною пандемією Covid-19. Проте 20 березня весь світ відзначає Міжнародний день щастя. Генасамблея ООН заснувала його в 2012, щоб нагадати урядам, що щастя прагне будь-яка людина.

За словами декана Відкритого Університету Щастя Олександра Морозова, ідея проекту навіяна вивченням численних соціологічних досліджень, які практично в один голос говорять, що українців об'єднує, як правило, незадоволеність життям і недовіра до влади. Група ентузіастів з різних галузей і видів діяльності вирішила, що приймати такий стан речей не можна, бо бути щасливою заслуговує кожна людина. Учасники проекту прийшли до єдиної думки, що українці вважають себе нещасними багато в чому через нестачу інформації. Тому головним завданням стало дати якомога більше відомостей про те, як перестати відчувати себе нещасним і вийти на дорогу, що веде до щастя.

"Бути щасливим - яка ще ідея може так об'єднувати всіх людей на планеті?! І українці не будуть тут винятком! Бути щасливим непросто, але зусилля варті того", - заявляє Олександр Морозов.

Учасники проекту будуть розповідати українцям про останні наукові дослідження на тему щастя, розкривати секрети щасливих людей, вчити людей бути вільними, радісними і щасливими, бути господарями свого життя і своєї долі. Частиною проекту стане серія інтерв'ю.

На честь Міжнародного дня щастя своїми секретами для слухачів Відкритого Університету Щастя поділилася Алла Клименко - тренер по щастю, психолог і засновник проекту "Upgrade". Вона підкреслила: "Щасливі люди - це люди, які беруть на себе відповідальність за те, що відбувається. У нас відповідальність для багатьох означає провину, але це неправильно. Взяти відповідальність - означає усвідомити зону контролю над своїм життям, думками і світовідчуттям... Найвідоміше дослідження про щастя, яка провела американка Соня Любомирські, каже, що 50% від всього нашого щастя передається нам у спадок. Ще 10% - це те, на що впливають зовнішні обставини. А 40% щастя залежить тільки від наших думок. Тому все в наших руках".

Більше інформації та інтерв'ю можна знайти в соціальних мережах проекту в YouTube і в Telegram.