RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

25 травня

Всі новини

У Львові від ускладнень коронавируса померла відома художниця

У Львові померла відома художниця Вікторія Ковальчук. За словами родичів, жінка померла від коронавирусной інфекції COVID-19.

Про це повідомляє Zaxid.Net.

Про смерть Вікторії Ковальчук стало відомо 4 квітня. Жінці було 67 років. Родичі художниці опублікували коротке повідомлення на офіційній сторінці Вікторії Ковальчук в Facebook. У повідомленні сказано, що Вікторія боролася з коронавирусной інфекцією, але не змогла перемогти хворобу. Також родичі відзначили, що Вікторія була "не від світу цього". Про дату церемонії прощання і похоронів буде оголошено пізніше.

Вікторія Ковальчук кілька тижнів перебувала в реанімації, у неї діагностували Коронавірусние інфекцію. Жінка входила в категорію людей, які найбільш схильні до зараження вірусом COVID-19. Друзі та колеги вже висловили співчуття у зв'язку з кончиною художниці.

67-річна Вікторія була членом Національної спілки художників України та лауреатом Державної премії імені Лесі Українки. Жінка родом з Волині, більшу частину життя вона жила і працювала у Львові.

За своє життя жінка проілюструвала близько 200 книг різних жанрів, серед них понад 30 дитячих книг. Вікторія Ковальчук є автором оригінального оформлення українського "Букваря". Також художниця випустила книгу "Український стрій", яку визнали найкращою в 2001 році.

Як писав "Апостроф" раніше, під Харковом трапилася незвичайна історія з "ковідним" небіжчиком.