RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Копійки" військовим і тисячі суддям: в Україні пояснили "несправедливий" розмір пенсій

В Україні з 1 січня цього року пенсії суддів збільшили на 9,4 тисячі гривень і тепер їх середня пенсія становить 77,3 тис. У той же час військовим виплати за цей же період підвищили всього на 67 гривень і тепер їх середня пенсія 5,65 тис.

Українців будуть мотивувати працювати після 60 років: яку надбавку до виплат обіцяють

У Пенсійному фонді виданню "Сегодня" розповіли, що перерахунок довічного утримання суддів проводиться незалежно від перерахунку інших пенсій.

Там відзначили, що суддя отримує довічне грошове утримання в розмірі 50% винагороди судді, який працює на відповідній посаді.

"У разі зміни розміру винагороди чинного судді здійснюється перерахунок раніше призначеного довічного утримання. Воно виплачується Пенсфондои за рахунок дотацій держбюджету", - кажуть у відомстві.

Судді - це найменша за чисельністю категорія пенсіонерів в нашій країні. Їх всього 3556 чоловік, або 0,03% від загальної кількості пенсіонерів.

З юридичної точки зору, вони отримують не пенсії, а "довічне утримання", а тому на них не поширюється обмеження максимальної пенсії. На їх утримання в місяць йде 275 мільйонів виплат.

Нагадаємо, що в 2028 році для виходу на пенсію в 60 років українцям потрібно буде мати стаж 35 років, а якщо його не буде, то доведеться працювати далі.