RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Баби ще народять: українців розгнівала заява прем'єра про постачання кисню Індії

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна готова допомогти киснем Індії, де склалася критична ситуація із захворюваністю на коронавірус.

Про це він сказав в ефірі програми "Право на владу".

"Як і всі країни, ми звернулися до Індії і запитали, яка допомога від України може бути їм надана. Вони відмовилися від всього, крім кисню, тому Україна готова надати для Індії кисень", - зазначив він.

Шмигаль додав, що зараз відпрацьовуються технічні питання надання цієї допомоги.

Своєю чергою відома волонтер, глава благодійного фонду "Свої" Леся Литвинова, яка допомагає киснем хворим на коронавірус, в Facebook прокоментувала цю заяву Шмигаля.

"Все це вже було. Ви ж пам'ятаєте, правда? В тій державі, від берегів якої ми безуспішно намагаємося відштовхнутися. Був Голодомор і відправки зерна на експорт. Була допомога всім братнім народам ... Люди - сміття. Баби ще народять. Статистичні одиниці, не варті уваги. їх життя нічого не варті супроти іміджу їх країни", - написала волонтер.

Під її постом - безліч коментарів обурених українців.

"Я коли це почула, аж підскочила", "Навряд чи їх хвилює імідж країни, швидше за їх власний імідж", "Жах. Просто не віриться, якась відбувається змова проти народу", "Крім мату у мене теж не було іншої реакції","Як боляче від того, в якій країні ми живемо", - пишуть користувачі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися знімки двох медичних довідок, виданих пацієнтові з COVID-19 в одній з лікарень в Київській області, в одну з яких медики вписали завищені дані про рівень кисню в крові, щоб виписати його з лікарні .