RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

"Може тільки погіршити ситуацію": названо головні ризики з призначенням Ляшка главою МОЗ

На голосування в Раду на пост глави МОЗ оперативно внесли кандидатуру головного санлікаря країни Віктора Ляшко . Але за Ляшком вже тягнеться шлейф провалів на посаді заступника міністра.

Про це "Апострофу" заявив екс-міністр охорони здоров'я Олег Мусій.

Улюбленець гаранта, який зробить все: чи врятує Ляшко Україну

"Найбільшою претензією у мене, як у експерта і фахівця, колишнього міністра охорони здоров'я є те, що він не виконує рішення РНБО. Понад рік тому було прийнято рішення про відновлення епідеміологічної частини санепідемслужби. Коронавірусом не закінчується вся історія співіснування людей з бактеріями і вірусами. Завтра буде якийсь інший вірус, якась інша інфекція. Ляшко нічого не зробив для відновлення цієї служби, а навпаки продовжує її в подальшому руйнувати ", - резюмував Мусій.

Крім того, Ляшко хоч і можна назвати улюбленцем президента (гарант регулярно брав його з собою в робочі поїздки, а напередодні місцевих виборів-2020 на "Слугу народу" навіть планували висувати Ляшко на пост мера столиці), фігура він не самостійна. А де немає балансу сил у владі, там небезпека прийняття невірних і "зручних" рішень.

"У порівнянні зі Степановим, Ляшко - дитина в менеджменті та політиці", - говорить "Апострофу" заступник голови Всеукраїнського лікарського товариства Костянтин Надутий.

"Це ніяк не змінить ситуацію. Більш того, навіть погіршить, так як Ляшко просто зручний Офісу президента, - додає епідеміолог Андрій Александрін. - Це не та людина, яка прийшла зі своєю програмою. Просто він влаштовує тих, хто керує схемами в країні. У Ляшко немає ніякої підтримки суспільства. Він не менеджер. Він не довів до логічного завершення жодну тему, за яку брався. Просто поставлять хлопчика, який буде виконувати все, що йому скажуть".

Очевидно, що на посту глави МОЗ Віктору Ляшко доведеться не легко. Адже у нього немає явної підтримки навіть серед тих експертів і політиків, хто підтримував відставку Степанова.

Нагадаємо, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко потрапив у незручну ситуацію , коли озвучив фантастичні цифри по вакцинації населення від COVID.