RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Петрів піст 2021: коли починається і коли закінчується, календар

Петрів піст в 2021 році почнеться з понеділка, 28 червня, і триватиме до 11 липня включно.

"Апостроф" публікує календар поста і розповідає його головні особливості.

Календар Петрового посту

Літній багатоденний пост встановлений на честь пам'яті двох найбільш шанованих апостолів - Петра і Павла, а його тривалість може становити від 8 до 42 днів.

В деякі дні Петрового посту віруючим заборонено їсти рибу, м'ясо, яйця і молочну продукцію.

Мета Петрового посту

Цей пост готує православних віруючих до дня пам'яті святих апостолів Петра і Павла. Під час Петрового посту люди повинні досягти самовдосконалення шляхом добровільного утримання від деяких продуктів.

Правила і традиції Петрового посту

З раціону під час дії Петрова поста виключається м'ясо, яйця і молочні продукти. У середу і п'ятницях віруючим забороняється також їсти рибу, морепродукти та їжу, приправлену олією. Протягом усього посту не можна вживати алкоголь, і тільки на вихідних допускається невелика кількість вина.

Основу пісного столу складає зелень і страви з неї (окрошка, холодник), крупи, ягоди. Люди, що займаються важкою фізичною працею, або мають проблеми зі здоров'ям, можуть відмовитися від дотримання посту.

Віруючим заборонено проводити ритуали і обряди, а подружжю церква рекомендує відмовитися від інтимних стосунків. Священики запевняють, що віруючі в дні Петрова поста повинні відмовитися від поганих думок, не можна лаятися матом, сваритися з оточуючими людьми, заздрити і засуджувати.

Раніше ми публікували кращі рецепти апетитних страв на Петрів піст.