RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Добровільно вступив до лав терористів: суд ухвалив вирок бойовику "ДНР"

У Сумській області суд виніс вирок мешканцю Одеси і засудив його до 8 років позбавлення волі за участь у незаконних збройних формуваннях т.зв. "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України.

Слідчі встановили, що у 2014 році чоловік добровільно поїхав до захопленого проросійськими бойовиками Донецька, де вступив до лав терористичної організації "Донецька народна республіка". Там він отримав звання "лейтенант" та був нагороджений медаллю "За бойові заслуги".

У лавах бойовиків ОРДО чоловік прослужив близько двох із половиною років, у чому сам зізнався на суді. Крім того, він був призначений на посаду командира відділення спецпідрозділу бойовиків, а також займався супроводженням військової техніки та охороняв одного з лідерів незаконного формування "ДНР".

Обвинувачений визнав свою провину частково – він не погодився з тим, що брав участь у діяльності терористичної організації. Суд визнав його винним за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України (Створення терористичної групи чи організації).

Раніше ми повідомляли, що суд у Чернівцях за матеріалами СБУ заочно засудив колишнього співробітника українських спецслужб до ув'язнення за зраду та перехід на бік терористичної "ДНР".