RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

"Мрія" повернулася з Данії красиво, але без зброї: фото та відео посадки літака

У суботу, 5 лютого, Укроборонпром повідомив, що Україна отримала озброєння від Данії, яка раніше висловила готовність допомогти нашій країні. Проте пізніше у держконцерні спростували цю інформацію.

Про те, що на борту літака АН-225 "Мрія", який приземлився в Гостомелі, не було зброї, в Укроборонпромі повідомили коментарі НВ.

Хоча спочатку в офіційному Telegram-каналі Укроборонпрому було опубліковано таке повідомлення: "Українці зустрічають Мрію у Гостомелі. На борту – озброєння для ЗСУ, яке передала Данія ".


Кадри посадки "Мрії" у Гостомелі у Facebook опублікував гендиректор компанії UIFSA Дмитро Загуменний.

"Уміють же у нас на вентилятор накидати. Він порожній прийшов після доставки вантажу з Китаю до Данії ", - написав один з коментаторів.

Також фото приземлення літака опублікував Євген Новохатський.

Своєю чергою Олег Беляков пояснив у Facebook, що літера F у номері рейсу ADB320F означає "ferry" - "перегоночний", тобто порожній, без вантажу.

Як повідомляв "Апостроф", 5 лютого, у Києві приземлився восьмий транспортний літак із військовою допомогою зі США вагою 86 тонн.

Крім того, Україна отримала військову допомогу від Канади. Вона прибула до нашої країни 4 лютого літаком CAF C-177 Globemaster. Вантаж включає засоби індивідуального захисту і перевезення вантажів, а також обладнання для спостереження і виявлення противника.