RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні запускають проект "Дія City": головні тези виступу Зеленського

Проект “Дія City”, являє собою спеціальний правовий режим IT-сектора. базова мета якого - це створення комфортних умов для роботи в країні національних талантів, а також залучення іноземних талантів з США, ЄС, інших країн.

"Апостроф" зробив добірку основних тез Володимира Зеленського, висловлених під час виступу на третьому Diia Summit у Києві.

За словами глави держави, даний простір зробить нашу країну привабливою для ІТ-компаній та стартапів, що дозволить Україні стати найбільшим ІТ-хабом Європи.

“Ми трансформуємо Україну в країну ІТ-компаній та стартапів. Завдяки “Дія City” частка ІТ у ВВП нашої держави зросте з 4% до 10%, а доходи галузі – до $16,5 млрд. Це дасть Україні змогу стати найбільшим ІТ-хабом Європи”, - сказав він.

Також президент додав: “Ми запускаємо “Дія City”. Це один із найкращих податкових та правових режимів на планеті, де говорять мовою венчурного інвестування.”

Володимир Зеленський зауважив, що метою української влади є побудова зручної держави світу з погляду публічних послуг. Саме через це на сьогодні докладається стільки зусиль, аби талановиті українці та іноземці з усього світу, технологічний бізнес, який формує цифрову економіку, приходили працювати на український ринок.

“Люди – найголовніше, що є в кожній країні, а талановиті люди – це ще й основа кожної економіки”, - відзначив глава держави.

Також він наголосив на бажанні залучати якомога більше резидентів з усього світу.

“Ми хочемо щоб резидентами “Дія City” ставали не тільки українські, а й зарубіжні ІТ-компанії. І, наскільки я знаю, вже сьогодні до “Дія City” приєднаються і перші, і другі. Відомі, провідні наші та іноземні компанії”, - сказав він.

Володимир Зеленський повідомив про намір провести у 2023 році електронний перепис населення спільно з Аррle.

“Ми розробляємо модель електронної митниці. Ми прагнемо зробити Україну світовим ІТ-хабом. Лідером з інновацій і технологій. Погодьтесь – сьогодні це вже не звучить так фантастично. А після запуску цієї ініціативи стане цілком досяжним”, – резюмував президент.

Раніше ми писали, які питання є до альтернативного законопроекту про запуск "Дія City".