RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Україна спростила перетин держкордону для деяких чоловіків віком від 18 до 60 років: кого стосується

Перетин українського державного кордону для деяких водіїв від 18 до 60 років було суттєво спрощено.

Про це пише Міністерство інфраструктури України.

Зокрема, проїзд спрощений для водіїв вантажівок та транспорту, що має навички керування залізничним транспортом. Метою цього кроку було названо налагодження логістики.

До списків потрапили водії міжнародних вантажних перевезень, перевезень для потреб ЗСУ, перевезень медичних вантажів та гуманітарної допомоги.

Для отримання відповідних документів водій має звернутися або безпосередньо до Мінінфраструктури або до місцевих військових адміністрацій, перепустка буде узгоджена з Держприкордонслужбою автоматично. Повідомлення може бути подано як письмово до відомства, так і в електронному через кабінет на сайті "Укртрансбезпеки" (сервіс "Заявка на перетин 18-60"). У повідомленні згідно з постановою КМУ №194 від 03.03.2022, мають бути зазначені ПІБ водія, посада, назва організації, назва територіального центру та соціальної підтримки.

Як повідомляв "Апостроф", за 7 березня зі Львівської області до регіонів, що найбільше постраждали від дій військ Росії, було відправлено 1200 тонн гуманітарних вантажів.