RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Окупанти-жебраки та загроза ЧАЕС: зведення Генштабу ЗСУ на вечір 27 березня

Станом на вечір неділі, 27 березня, на 32-гу добу російські окупанти викрадають та залякують місцевих мешканців, утримують громадян України у заручниках на тимчасово зайнятих територіях. Також продовжується мілітаризація армією РФ зони відчуження ЧАЕС.

Про це повідомляється у зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Через порушення підрозділами Сил оборони тилового постачання окупантів, в Іванків та Оране російські фашисти просять у населення їжу. Водночас вони змінили тактику і поводяться не агресивно, фактів мародерства також не зафіксовано.

Через мілітаризацію окупантами ЧАЕС, значно підвищується ризик пошкодження ізоляційних споруд, які побудовані над четвертим енергоблоком станції після її вибуху в 1986 році. Пошкодження через це можуть неминуче призвести до потрапляння в атмосферу значної кількості радіоактивного пилу та зараження ним як території України, так і країн Європи.

"Окупаційні війська РФ ігнорують загрози та застереження та продовжують транспортувати і зберігати значну кількість боєприпасів в безпосередній близькості від атомної станції. Десятки тон реактивних снарядів, снарядів для ствольної артилерії, мінометних боєприпасів щодня транспортуються підрозділами Східного воєнного округу збройних сил Російської Федерації з бази тилового забезпечення, що розгорнута в Наровлянському районі Гомельської області Республіки Білорусь", - йдеться у повідомленні.

Генштаб інформує, що транспортний коридор окупантів проходить через Прип’ять та в кількох сотнях метрів від ізоляційних споруд атомної станції. Боєприпаси ворога зберігаються у Чорнобилі, де близько до АЕС. Там розгорнули окупанти тимчасовий пункт управління угрупуванням військ Східного воєнного округу, а також командний пункт 38-ї окремої мотострілецької бригади.

У ЗСУ є дані про те, що окупанти все частіше використовують старі та некондиційні боєприпаси. 165-а артилерійська бригада з Білогірська Амурської області отримала дозвіл використовувати зазначені припаси.

"Це підвищує ризик їхньої детонації навіть при завантаженні та транспортуванні. Факти такої самодетонації боєприпасів на російських військових складах та арсеналах є добре відомими та відбуваються регулярно", - йдеться у зведенні.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Фото: twitter.com/Nrg8000

Детальніше читайте у нашій хроніці: Окупанти мародерствують і зазнають значних втрат: онлайн подій війни 27 березня