RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

26 травня

25 травня

Всі новини

Пошук зниклих та загиблих під час війни у Бучі та інших містах: поради для близьких

Унаслідок повномасштабного вторгнення країни-терориста Росії на територію України мільйони наших громадян опинились в районах активних бойових дій, хтось ховався в бомбосховищах, а хтось був змушений терміново евакуюватись. До того ж більше ніж 600 тисяч українців примусово депортували в РФ.

Мінцифра зібрала перелік онлайн-сервісів, які допоможуть шукати зниклих родичів та близьких.

  • Пошук зниклих — один із найбільших ресурсів для пошуку людей, зниклих під час війни. У Telegram-каналі легко орієнтуватися за допомогою хештегів із назвами міст.
  • Пошук Україна 2022 — Telegram-канал для пошуку людей по всій Україні. Щоб подати заявку на пошук, треба заповнити Google-форму, що надійде волонтерам та бійцям ТрО.
  • Знайди рідних — бот, створений за ініціативи "Міжнародної асоціації кібербезпеки" та інших громадських організацій.
  • Розшук за даними Національного інформаційного бюро надає інформацію про зниклих військових і цивільних — як загиблих, так і полонених або депортованих з України

Також створені чатботи для пошуку зниклих дорослих і дітей в окремих регіонах.

  • Надія Харків - пошук зниклих людей у Харкові
  • Шукаю рідних Київська область - бот для пошуку зниклих у передмісті Києва та Київській області.

Окрім цього, існує окрема процедура для пошуку зниклих або загиблих мешканчів Бучі. Бучанська окружна прокуратура пояснила алгоритм дій для тих, у в Бучі загинули близькі люди, але їх поки що не знайшли:

  1. Подати заяву до Бучанського Районного управління поліції (м. Боярка, вул. Хрещатик, 88) в письмовому вигляді або на лінію "102" для реєстрації кримінального провадження.
  2. Окремо звернутися з відповідним запитом щодо доставлення тіла загиблого до Київського міського клінічного бюро судово-медичної експертизи (м. Київ, вул. Докучаєвська, 4), та до Київського обласного бюро судово-медичної експертизи (м. Київ, вул. Оранжерейна, 7).
  3. Якщо є можливість, надати зразки ДНК загиблої особи для проведення порівняльного аналізу.
  4. Надати органу досудового розслідування актуальні фото загиблої особи для перевірки серед невпізнаних тіл, детальний опис зовнішності, особливих прикмет, використовуваних транспортних засобів тощо.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що станом на 8 квітня в Бучі серед 320 осіб, убитих російськими окупантами, вдалося ідентифікувати 163 загиблих.