RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Ватажок бойовиків "ДНР" поставив "ультиматум" українським героям на Азовсталі

Ватажок терористичного угруповання "ДНР" Пушилін підтвердив, що російські окупанти продовжують намагання захопити завод "Азовсталь" у Маріуполі та відкинув можливість екстракції українських військових. Натомість він пропонує українським героям добровільно піти під російський трибунал.

Про це Пушилін заявив у коментарі російським пропагандистам, пишуть "Новости Донбасса".

Колаборант Пушилін вважає, що його бойовики та російські окупанти можуть вивести ситуацію до "логічного завершення". Також йому вкрай не подобається занепокоєння та активні дипломатичні дії світової спільноти щодо порятунку українських захисників.

"Там (на "Азовсталі", - ред.) уже все планомірно йде, все зрозуміло. Цивільних немає, тому наші підрозділи можуть з холодною головою, зі зрозумілими розрахунками можуть виводити цю ситуацію до логічного завершення. Чому вони вирішили, що на це повинні звертати увагу зовнішні сили? І щодо нас, і щодо Росії... Я говорю про всілякі екстракшени. Послухайте, але ж це не екстрадиція. Вони намагаються дійти до почесної капітуляції. Але яка почесна капітуляція? Чому ми повинні цим шляхом піти?" - сказав він.

Очільник терористичного угруповання "ДНР" хоче, аби захисники і захисниці "Азовсталі" у Маріуполі "склали зброю й пішли під трибунал".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що цивільним все ж вдалося евакуюватись із території "Азосталі".

Також повідомлялось, що країна-терорист Росія не погоджується на жоден запропонований варіант щодо порятунку захисників Маріуполя.