RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Зустрічали без квітів: російський генерал назвав причини провалу плану Кремля в Україні

Російський генерал-полковник Леонід Івашов вважає головними причинами поразок російського окупаційного війська у війні проти України хибну інформаційно-психологічну підготовку, спотворену пропагандою та викривленим уявленнням про ЗСУ, а також непрофесійність міністра оборони РФ разом з усім Генштабом ЗС РФ.

Про це він розповів в інтерв'ю "Книжковому Світу".

На його думку, Росія повністю програла інформаційно-психологічну війну, оскільки російських окупантів роками "годували" байками про те, як в Україні їх чекають та які Збройні Сили нашої держави непідготовлені.

"Тому що слухали Кедмі, Коротченка, Сатановського тощо. Ну, пам'ятаємо, напевно, що Коротеченко, "там із квітами зустрічатимуть хлопців". І керівництво наше дезінформували, і морально не підготували наших хлопців....Тому що розраховували на 3-4 дні, сперечалися, хтось там казав, ну, протягом місяця максимум (захоплять, - ред.). Он Яша Кедмі: "Квітів в Україні не вистачить, тільки ми увійдемо. В Одесі одна небезпека - одесити від радості задушать в наших обіймах", - сказав генерал-полковник у відставці

Івашов підкреслив, що у той час як українська армія активно розвивалась весь час свого існування, особливо після 2014 року, російське командування надавало перевагу створенню "картинки" для широких піар-кампаній замість реального навчання висококваліфікованих кадрів. Він зазначив, що ЗСУ командують професійні військові, а не цивільні особи без жодного військового досвіду та розуміння самої системи.

Читайте також матеріал "Апострофа": Путін, геть: російські військові виступили проти агресивних планів Кремля.