RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Деяким чоловікам можна залишити Україну: коли вони мають повернутися

В Україні триває мобілізація і залишається вимога до чоловіків менше 60 років не виїжджати за межі країни, проте влада зробила певні винятки. Тепер чоловіки деяких професій можуть виїхати за кордон.

Про це пише видання Napensii.

Серед тих, хто може залишати межі країни під час війни - водії-далекобійники, працівники залізниці, спортсмени.

Так, перепустку через кордон отримають водії, які перевозять медичні вантажі, гуманітарну допомогу на потреби населення та армії. Ліміт перебування за кордоном - 30 календарних днів.

За кордон виїхати зможуть і водії компаній, що мають транспортні ліцензії. Перетин держкордону можливий виключно, якщо повна маса транспортного засобу - щонайменше 3,5 тис. кілограмів. Час безперервного перебування за кордоном - не більше ніж 45 календарних днів.

Працівники підприємств залізничного транспорту, які забезпечують безперебійне функціонування залізниці, можуть виїжджати на шість місяців.

Залишати межі країни можуть чоловіки-спортсмени, які включені у склад українських національних збірних команд з олімпійських/неолімпійських видів спорту/видів спорту осіб з інвалідністю. Разом з ними випускатимуть і тренерів зі складу національних збірних команд, спортивних суддів та інших спеціалістів, які займаються забезпеченням, зокрема, організаційного, науково-методичного, медичного супроводу, антидопінгового контролю. Ліміт перебування на території іноземної держави - 30 календарних днів.

Як повідомлялося, у Центрі протидії дезінформації при РНБО України спростували три фейки щодо нових правил виїзду військовозобов'язаних за кордон.