RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Як українцю зареєструвати свій бізнес у Європі: особливості у різних країнах

У зв'язку з повномасштабної російсько-українською війною українські бізнеси почали переорієнтовуватися на зовнішні ринки - там вони шукають і клієнтів, і партнерів, і замовників. Тим паче багато українців тимчасово виїхали за кордон та хочуть продовжувати бізнес у нових країнах.

Читайте також: Війна об'єднала: як Україна та Польща стирають кордони

Експерти естонської урядової програми e-Residency разом із Наталією Гайкаловою, засновницею та СЕО фінансово-правової компанії Finevolution, створили гайд з реєстрації бізнесу в різних країнах.

Автори гайду обрали Естонію, Польщу, Німеччину та Румунію, тому що в цих країнах українці й раніше часто реєстрували свої філії чи представництва. До того ж у Польщу та Румую переїхало багато громадян України, а також офісів різних компаній. Також причиною вибору цих країн є і те, що почастішали запити до фінансових та податкових консультацій про реєстрацію компаній саме в цих країнах.

"Якщо ми подивимося на основні характеристики, то стане зрозуміло, чому для реєстрації бізнесу обирають саме ці країни. По-перше, ПДВ практично в усіх однаковий: коливається близько 20% та за тих чи інших умов може зменшуватися до 10-15%. По-друге, зареєструвати компанію скрізь можна за особистим візитом. Зважаючи, що люди вже перебувають там, вони приймають рішення про реєстрацію бізнесу", - прокоментувала співавторка Наталія Гайкалова.

Також варто зауважити, що за часом реєстрації процедура отримання бізнесом "європейської прописки" займає скрізь в середньому від 3 тижнів і більше.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як отримати закордонний паспорт, не виходячи з дому.