RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Хороший російський чи військовий злочинець: як в Україні виник скандал навколо Невзорова

Стало відомо, що російський публіцист Олександр Невзоров отримав громадянство України нібито за “визначні заслуги перед країною”. Президент Володимир Зеленський заявив, що такі дії – це також зброя України. У соцмережах журналісти та громадські діячі досить різко відреагували на цю подію.

Пізніше секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що Невзоров досі громадянство нашої країни не набув, пише “Апостроф”.

Дуже схоже, що у владі задумали створити список із "хороших росіян", який очолюють зовсім не письменники та музиканти, а автор пропагандистських фільмів про повсталий Вільнюс Олександр Невзоров. Саме тому Невзоров, автор серії репортажів про радянсько-російських солдатів та ОМОН у гарячих точках у 90-х (Вільнюс, Придністров'я, Нагірний Карабах), колишній депутат Держдуми чотирьох скликань, довірена особа Путіна у 2012 році, якому заборонено в'їзд до Литви як військовому злочинцю, з гордістю повідомляє, що незабаром стане українським громадянином, та ще й "за визначні заслуги".

Ще не отримавши документа, в інтерв'ю іншому росжурналісту Тимуру Олевському публіцист уже розповідає, що дав цілий список росіян, кому теж треба дати наш паспорт, і навіть пообіцяв допомогти зі здобуттям українського громадянства самому Олевському, бо той також цікавився цим питанням.

Фактично, зазначають експерти, такий жест з боку влади – ляпас нашим литовським друзям та знецінення зусиль тих, хто весь цей час намагався бойкотувати російську пропагандистську "культуру".

Йдеться про відмову українських інтелектуалів від панельних дискусій, письменників – від спільних літературних читань, кінорежисерів та музикантів – від розповідей про "примирення", яке їм намагаються нав'язати у рамках різних фестивалів. Тим більше, якщо вже на це пішло, в українській армії вже давно бореться чимало громадян РФ, які так і досі не змогли отримати паспорт із тризубом.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Стій, хто йде: чи можна вважати Овсяннікову та Невзорова "хорошими росіянами"