RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Що ускладнює ЗСУ завдання звільнити Херсон: генерал назвав головні причини

Складність у звільненні Херсона полягає у повільній та недостатній кількості постачання озброєння для ЗСУ.

Про це розповів Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко, інформує "Крим. Реалії".

За його словами, бої на лінії фронту між Херсоном та Миколаєвом перейшли у позиційну фазу, зараз там прострілюється "кожна ділянка і все заміновано", що ускладнює завдання ЗСУ звільнити місто Херсон та його область.

Але, з іншого боку, за його словами, саме це унеможливлює наступ російських окупантів на Миколаїв.

"Ми трішки втратили дуже важливий оперативний час і дали їм можливість трохи зміцнитися. Там зараз дуже добре налаштована робота деяких окремих підрозділів, які монотонно, щодня б'ють по важливих точках, тим самим деморалізують людей", - розповів він.

Марченко додав, що за наявності достатньої кількості військової техніки, рашисти вже давно були б вибиті з області.

"Скажу як є: якби у нас було достатньо сил і коштів, яких у нас, на жаль, не вистачає (техніка, озброєння, артилерія, ППО, підтримка з повітря), якби ми розігналися, повірте, що вони зупинилися б вже за Керченським мостом", - заявив генерал.

Він також висловив думку про те, що оборона росіян на Херсонщині – "оборона боягузтва".

"Так, вони заливають бетоном. Але повірте, що коли піде масований наступ, контратака, вони всі втечуть. Тому що вони невмотивовані. У них немає ні бажання, ні мотивації. Їх туди загнали батогами і змусили воювати. Нас ніхто не змушував воювати, ми відбиваємо свій дім. У нас іншого варіанту немає, у нас Батьківщина одна, іншу нам ніхто не дасть", - резюмував військовий.

Раніше ми писали, що українські бійці дедалі ближче наближаються до Херсона, а тактичні успіхи щодо контрнаступних дій можуть перерости у повноцінний контрнаступ.