RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Доводить світові, що вартий уваги: психолог пояснила манію величі "недопалка"-Путіна

Психологи пояснили, звідки взялася манія величі у президента Росії Володимира Путіна, який прагне загарбати територію України і називає себе "збирачем земель".

Про це розповіла психологиня Олена Шершньова на своєму YouTube-каналі.

Спеціаліст проаналізувала дані польської журналістки, юриста Крістіни Курчаб-Редліх, яка написала книгу "Вова, Володя, Володимир". У ній говориться, що Путін змінив власну біографію, приховавши факт важкого дитинства та жорстокість нерідних батьків-тиранів. У новій родині йому жилося вкрай складно, головно - через агресію офіційного батька. Насправді, саме це й зруйнувало психіку майбутнього російського президента.

"Таким чином маємо щонайменше дві сильні травми – зміну сімей та фізичне насильство. Через свій дитячий егоцентризм Путін став патологічно невпевненим", – зауважила фахівець.

Психіка людини вдається до трьох способів реагування на фізичне насильство: капітулює перед травмою, граючи до кінця життя роль жертви; спробує втекти від болю у різні залежності (наркотичну, алкогольну); компенсує свою травму за рахунок знущання над іншими, ставши ще більшим катом від кривдників.

Через свою патологічну невпевненість, яка розвивалась з роками, Путін намагається довести, що він вартий уваги. Він настільки був сірим, що його слабо пам'ятають однокурсники та викладачі інституту. В студентські роки з нього кепкували, даючи різні зневажливі прізвиська, такі як "недопалок", "бліда міль".

"Путін постійно намагається довести світові, що він вартий уваги і такої, як треба. Але світ щоразу відповідає так само, як і в інституті", – зазначає Шершньова.

На тлі цього у російського президента помітне прогресування манії величі та психопатії, переконана психолог.

Як повідомлялося, психолог пояснила, як у президента Росії Володимира Путіна виникла несамовита жорстокість.