RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Якщо все ж таки отримали повістку: яких лікарів мають пройти призовники до армії

В Україні майже до кінця літа продовжено загальну мобілізацію. Під неї потрапляють чоловіки призовного віку - від 18 до 60 років, які не мають протипоказань за станом здоров'я до служби. Це визначають члени спеціальної військово-лікарської комісії, огляд якої має пройти кожен призовник.

Про це повідомляє сайт "Телеграф".

За словами адвоката Дмитра Циплицького, особливості здоров'я кожної людини, яку готові взяти на фронт, мають бути враховані під час медкомісії.

Він підкреслив, що статус "непридатна" людина, яка підлягає мобілізації, може отримати тільки за результатами військово-лікарської комісії. Жодні довідки з державних або приватних клінік, які нібито принесені замість огляду, не є підставою для отримання "білого квитка".

"Таку довідку можна лише надати медикам ВВК у консультативних цілях, щоб спростити їм процес встановлення чіткого діагнозу", - зазначає юрист.

Також він пояснив, які лікарі мають оглянути призовників та винести свій вердикт. Членами ВЛК є хірург, терапевт, невропатолог, дерматолог, офтальмолог, ЛОР та стоматолог. Якщо людина має додаткові медпоказання, вона має пройти ще й додаткове обстеження у профільного фахівця.

Раніше "Апостроф" публікував відповіді на 7 важливих питань про мобілізацію в Україні.