RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Що під корінь, що з лійки: як правильно поливати овочі на грядці

Допомогти отримати багатий урожай овочів та зелені може хімія, але без достатнього поливу не обійтися. Проте кожна культура потребує свого підходу.

Автори "Дачних порад" розповіли, який полив любить кожен овоч.

Капуста. У спеку капусту можна поливати зі шланга холодною водою. А в прохолодну погоду - під корінь з лійки зі знятою насадкою, прогрітою водою. У період формування качанів, рослин на 1 кв. м потрібно щонайменше 30 л води. Якщо капусті не вистачає вологи, вона стає вразливою для багатьох шкідників, а листя втрачає захисний тургор.

Помідори. Цю культуру найкраще поливати під корінь, відстояною і прогрітою водою. При появі перших квіток поливати 1 раз на 5-6 днів, а пізніше - 1 раз на 11-13 днів, виливаючи на 1 кв. м по 3 ведра води.

Огірки. Найкращий полив - дощування, оскільки листя рослини активно випаровують воду. Під корінь можна поливати, якщо на листі з'явилися ознаки борошнистої роси.

Перець та баклажани. Оптимальний полив для цих овочів – у борозенки або під корінь. У сильну спеку вранці і ввечері можна окропити кущі з лійки теплою водою, а при похолоданні до 16-17 ° С поливати взагалі не треба.

Буряк та морква. Моркву краще поливати з лійки з дрібними отворами в насадці, відстояною і прогрітою водою. Бурякам більше підходить полив у борозенки.

Часник і цибуля . Можна поливати звичайною водою зі шланга.

Гарбуз та кабачок. Вони потребують помірного поливу, тонким струмком, уникаючи оголення коренів.

Картопля. Найкраще застосовувати рясне дощування, якщо дощів не було 5-6 днів, холодною водою зі шланга. На 1 кв. м потрібно не більше 2 відер води.

Раніше "Апостроф" розповідав, що можна посадити на городі у липні та зібрати врожай до кінця серпня.