RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Є важливіші цілі: експерти розповіли, чому HIMARS не вдарять по Кримському мосту найближчим часом

Зараз США постачає Україні ракети для HIMARS дальністю 70-80 км. Коли йдеться про перспективи використання ракет, що б'ють на 300 км, насамперед згадується про можливість удару по Кримському мосту, проте є більш "цікаві" цілі.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Як пояснив військовий експерт, голова центру New Geopolitics Research Network Михайло Самусь, привести в Україну ракети, що б'ють на 300 км, для HIMARS - не проблема і не займе багато часу. Спочатку із США їх можна транспортувати літаком на базу в Європі, а потім суходолом до нас.

"Інша річ, наскільки потреба у таких снарядах відповідає нинішній військово-стратегічній ситуації. У Вашингтоні з цього приводу триває дискусія, звучать різні думки, у тому числі, що такі заряди дозволять бити вже по російській території, що може означати пряме втягування США у війну з РФ. Нам зараз важливіше отримати ракети з дальністю дії 100-120 км для посилення нашого потенціалу", - вважає він.

Кремлівське командування створило навколо Кримського мосту ешелоновану оборону, що включає комплекси С-400, посилені "Панцирями" та "Торами".

"Ракети ATACMS здатні впоратися із завданням по руйнуванню моста через Керченську протоку, хоча це міцна споруда, що добре охороняється. Але однієї боєголовки явно мало. Тут доведеться проводити цілу військову операцію з одночасним запуском кількох балістичних ракет та нейтралізацією російських РЛС за допомогою насичення повітряного простору хибними цілями для їхньої ППО" , - пояснив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Тому зараз, якщо Київ отримає ракети MGM-140 ATACMS, є сенс задуматися про інші цікаві, але гірше захищені об'єкти - армійські штаби, аеродроми в Криму і бази в Севастополі.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Сяйво" HIMARSа: як рашистам виносять артилерійські склади та техніку.