RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Путін може влаштувати другий Маріуполь: що думають латвійці про загрозу вторгнення

У Латвії, дивлячись на повномасштабну війну, яку Росія веде в Україні, серйозно ставляться до російської загрози і сподіваються, що їх, як країну НАТО, захищатиме Альянс. Однак, якщо президента РФ Володимира Путіна не зупинити, він може влаштувати в країні другий Маріуполь.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів радник депутатів парламенту Латвії, екс-депутат Ризької думи Яніс Мартінш Скуя.

"Більшість розуміє і сподівається, що якщо Путін зовсім хворий на голову і зважиться наступати на країну НАТО, то його все ж таки зупинять свої ж підлеглі або просто не виконуватимуть наказ. Частина латвійського народу вірить і сподівається на НАТО", - розповів він.

Інша частина латвійців, за його словами, теж вірить у НАТО, але розуміє, наскільки близька Росія, і на той час, як прийде НАТО, у Латвії вже буде другий Маріуполь.

"Адже стерти з землі інфраструктуру Латвії, Литви та Естонії - для Росії це займе день-два. І поки НАТО сюди прийде, тут вже буде випалене поле", - додав Яніс Мартінш Скуя.

Він розповів, що латвійці роблять для свого захисту і як готуються зустрічати агресора.

"Починаючи з 24 лютого, дуже-дуже великий наплив людей в аналог вашої територіальної оборони. Якщо за весь минулий рік нових вступників було лише кілька тисяч, то за цей період нових заявок уже понад 10 тисяч", - розповів він.

За словами радника депутатів, напруга у зв'язку з агресією Росії у Латвії є і всі готуються.

"Мої знайомі також вступають і за будь-якої легальної можливості закуповують зброю, та й продукти на випадок війни. Народ живе в режимі очікування чогось серйозного", - резюмував він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путіну треба так дати по зубах, щоб 300 років з Росії ніхто не виліз - латвійський політик.