RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Заборона на виїзд другого з батьків дитини: хто може його накласти

Згідно закону України, дитина може виїхати за кордон з одним із батьків чи інших родичів, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування. Для цього нотаріальне посвідчення згоди другого із батьків не потрібне.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Згідно з пунктом 5 Порядку уповноважені державні органи можуть надавати доручення про заборону виїзду з України осіб, яких за рішенням слідчого судді, суду тимчасово обмежено у праві виїзду з України, у тому числі тих, до яких застосовано запобіжний захід, передбачений Кримінальним процесуальним кодексом України, за умовами якого передбачено таке обмеження", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у разі надходження до Адміністрації Держприкордонслужби України судового рішення про тимчасове обмеження у праві виїзду з території України дитини та внесення інформації у відповідні бази даних, Державною прикордонною службою України буде вжито всіх заходів, передбачених законодавством, щодо недопущення її незаконного виїзду за межі України.

Раніше ми писали, що у п'ятницю, 19 серпня, уряд дозволив деяким чоловікам виїжджати за межі України в період дії воєнного стану на строк до 7 днів з 1 вересня. Окрім відповідності ряду умов, необхідно також внести на банківський рахунок суттєву заставу.