RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Кондиціонер для обігріву квартири: який тип варто вибрати

Зазвичай кондиціонери асоціюються у людей з прохолодою у спекотні літні дні, але насправді вони можуть стати відмінним помічником у майбутній непростий опалювальний сезон.

"Апостроф" розповідає, як правильно вибрати кондиціонер та на що неодмінно звернути свою увагу.

Звичайні не інверторні кондиціонери можуть добре обігрівати будинок, коли температура на вулиці опускається до п'яти градусів зі знаком мінус. У свою чергу, інверторні моделі можуть допомогти впоратися з холодом і при мінус 15 градусів взимку з мінімальним споживанням електроенергії. Це дуже зручно, враховуючи, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прогнозує найскладніший в історії України опалювальний сезон.

Крім того, є і кондиціонери - теплові насоси, які обігріють будинок взимку, навіть якщо температура опуститься до 25 градусів "мінус". До того ж – із максимальною енергоефективністю. У них встановлено більш продуктивний компресор та спеціальне "зимове обладнання", підігрів піддону зовнішнього блоку, датчик відключення вентилятора зовнішнього блоку при морозі, підігрів компресора та спеціальний термостійкий кожух. Такий кондиціонер обігріє окремі будівлі в сильний мороз, при цьому зможе на 1кВт споживаної енергії виробити до 4кВт теплової енергії.

Вибираючи кондиціонер, потрібно обов'язково виконати грамотний підбір обладнання, враховуючи площу, висоту стелі та ступінь утеплення стін і перекриттів.

Кондиціонер взимку – дуже зручне рішення. Всю роботу він виконає самостійно, для його управління не потрібно мати якісь спеціальні навички. Потрібно лише вибрати режим "авто" та за допомогою пульта задати потрібну температуру в кімнаті. Навчитися всім "премудростям" може і дитина, і людина похилого віку. До того ж, зараз кондиціонером можна керувати за допомогою програми на смартфоні.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав про чотири речі, які потрібно підготувати на випадок відключення опалення в холоди.