RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Як правильно підібрати термобілизну та доглядати за нею: практичні поради

Через війну з російським агресором майбутня зима буде найважчою в історії незалежної України, тому, крім запасного обігрівача, слід придивитися до термобілизни, яка допоможе не замерзнути, навіть якщо в будинку не буде опалення.

"Апостроф" зібрав усі плюси термобілизни, яка насправді не зігріває людину, як багато хто помилково припускає, а просто затримує втрату тепла і відводить зайву вологу.

Термобілизна в нинішній ситуації стане в нагоді не тільки військовослужбовцям, а й звичайним "цивільним". Однак при його виборі слід врахувати лише одне - воно має бути "як на вас шито", не тиснути і не бовтатися, як на вішалці. Термобілизна має просто комфортно сидіти.

Термобілизна для спортсменів та любителів активного способу життя буває демісезонна, літня та зимова, тому щоб не помилитися при покупці, потрібно звернути увагу на її маркування. Якщо на одязі написано Warm чи X-Warm (або Heavyweight), його можна сміливо брати для носіння в умовах низьких температур.

До складу матеріалу термоодягу зазвичай входять гіпоалергенні тканини: мікрофібра, лайкра, спандекс, фліс, поліестр, які не люблять надмірної вологи, тому зберігати його потрібно максимально сухому місці.

Правила догляду за термобілизною зводяться до коротких рекомендацій: його можна прати в машинці при щадному режимі та при низьких температурах (до 30° С), але не можна кип'ятити, використовувати відбілювач, віджимати і сушити в сушарці.

Нагадаємо, раніше ми писали, якими продуктами, речами та девайсами варто запастися, щоб пережити зиму.