RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Встановлення індивідуального лічильника тепла: як це зробити

Голова уряду Денис Шмігаль заявив, що цей опалювальний сезон без перебільшення стане найскладнішим в історії незалежної України. Основним ризиком є терористичні акти РФ проти критичної інфраструктури. Інше питання, яке цікавить українців, як економити на опаленні. Зокрема, необхідно встановити індивідуальний лічильник.

Про те, як правильно встановити лічильник у будинку, якщо дозволяє система теплопостачання будинку, розповіли у Київтеплоенерго.

Індивідуальний лічильник на тепло дійсно може посилити економію на опаленні. Він допоможе правильно використовувати теплову енергію та контролювати витрати на опалення.

Ось так виглядає алгоритм встановлення цього лічильника:

  • З'ясуйте технічну можливість встановлення лічильника. Це залежить від типу системи опалення будинку. Потрібно звернути увагу, що встановити пристрій обліку тепла можна тільки в будинках з горизонтальною системою.
  • Далі потрібно вибрати ліцензовану компанію, яка проведе обстеження системи опалення у приміщенні та складе Акт технічної можливості на встановлення приладу обліку.
  • Отримайте узгоджений акт.
  • Після цього можна замовляти монтаж. Його виконає компанія із дозволом на такі роботи.
  • Далі потрібно замовити опломбування та постановку лічильника на облік. Для цього потрібно звернутися до Центру комунального сервісу за телефоном (044)247-40-40, на сторінці у фейсбуці https://www.facebook.com/cks.com.ua або за посиланням https://cks. com.ua/

Нагадаємо, раніше українцям дали слушні поради перед настанням морозів.