RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

Всі новини

У Путіна залишилася остання карта: яких завдань добивався Кремль масованим ударом по Україні

На початку поточного тижня Росія здійснила найжорстокіші ракетні удари територією України. За два дні – 10 та 11 жовтня – РФ випустила по українських містах понад 100 ракет. Ворог завдавав ударів по об'єктах критичної інфраструктури, паркам та звичайним перехрестям.

Про те, чого хотів добитися Путін цими ракетними ударами, в ефірі програми "Руно. Війна" на Апостроф TV розповів політолог та публіцист, який тривалий час проживає у США, Андрій Піонтковський.

За його словами, у диктатора в руках залишилася остання карта, щоб запобігти своїй поразці у війні. Це знищення української інфраструктури, об'єктів, терор проти мирного населення.

"Сталася дуже важлива подія. З ядерною картою покінчено назавжди. Після того, як спочатку Байден тричі сказав "не роби", а потім детально пояснили і Салліван, і Блінкен про катастрофічні та навіть жахливі наслідки у разі використання ядерної зброї. Ось цей сигнал був дуже чітко почутий Москвою", - заявив Піонтковський.

Читайте: Чим Захід відповість на ракетний терор Путіна

Він додав, що останнім часом ядерний шантаж з боку окупантів припинився.

"Ви теж іноді, напевно, краєм ока стежите за цими злочинними телеканалами. Ви помітили, що останній тиждень цей ядерний шантаж припинився? Більше того, у них з'явилися два нові наративи: "Це американський наклеп, ми ніколи не збиралися, та як ви могли подумати, ми чудово розуміємо, що ядерна війна неможлива, в ній не може бути переможців" і так далі. А другий наратив наступний: "Та нам це не треба. Ми спокійно можемо завернути Україну у 18 століття, не використовуючи ядерну зброю, а атаками наших чудових ракет, наших безпілотників, які нам наші високорозвиненіші іранські брати подарували. Ми їх самі не могли, на жаль, зробити”. І ось вони раділи-раділи, і в понеділок і вівторок почали це втілювати в життя", - зазначив політолог.

Також експерт назвав два завдання, які поставив перед собою Кремль.

"Перше – посіяти паніку в українського населення, підірвати його волю до опору. Друге – показати Заходу, на що вони здатні, і що марно підтримувати Україну під час цієї війни. За два дні все стало ясно: Україна тільки озлобилася у своєму опорі, і це мене не здивувало, іншого я й не чекав. Але різкість західної реакції, причому європейської та американської, мене навіть трішечки приємно здивувала. Я наводив слова Білого дому. Європейські лідери, включаючи німецьких і навіть Макрона, найжорстокішим чином висловлювалися. Я думаю, що це риторичне питання буде виражене у конкретних поставках сучасної зброї", - резюмував Піонтковський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін відчайдушно потребує переговорів, щоб уникнути двох речей - Андрій Піонтковський.