RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Військкомат, а що далі? Як готують призовників в Україні

У зв'язку з повномасштабним російським вторгненням в Україну, в країні триває загальна мобілізація – перед відправкою на фронт призовники обов'язково проходять теоретичну та практичну підготовку на полігонах та у навчальних центрах ЗСУ, а також в українських союзників, країн-членів НАТО.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Так, представники офіцерського складу, призвані на військову службу щодо захисту України, які не проходили військову службу, направляються на відповідну підготовку, де пробудуть не менше трьох місяців. Вони отримуватимуть знання на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації вищих військових навчальних закладів. Водночас, з "контрактниками" (рекрутами), а також військовослужбовцями із військових частин, з тими, хто не проходив військову службу, обов'язково проводиться базова загальновоєнна підготовка.

Читайте також: Рада скасувала призов на термінову службу під час війни: що змінилося

Варто зазначити, що для навчання офіцерського складу передбачено п'ять вищих військових навчальних закладів, а готуватимуть їх за всіма існуючими військово-обліковими спеціальностями. Рядовий та сержантський (старшинський) склад отримуватимуть військові знання у десяти навчальних центрах ЗСУ з кількох напрямків.

Відбувається процес за такими етапами:

  1. Військовозобов'язані прибувають до навчальних центрів, де з ними проводитимуть базову загальновійськову підготовку з усіх військових спеціальностей. Термін навчання – 30 діб.
  2. Після отримання базових знань мобілізовані вирушають вже на професійну підготовку, де опановуватимуть військово-облікові спеціальності. Термін здобуття знань – 30 діб.
  3. Після цього військовослужбовці вивчатимуть нові види ОВТ, форми та способи ведення боїв. Перебуватимуть на підвищенні кваліфікації не менше двох тижнів.

У відомстві зазначають, що за результатами вивчення матеріалів бойового досвіду, змін в обстановці на війні з метою реагування на потреби ЗСУ терміни та зміст навчання програм можуть коригуватися.

Раніше ми публікували правду та фейки щодо мобілізації студентів в Україні.